Kawazi.Net
http://www.kawazi.net/forum/

Tympein saamanne joululahja?
http://www.kawazi.net/forum/viewtopic.php?f=17&t=9682
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  AV [ Su Joulu 22, 2019 20:58 ]
Viestin otsikko:  Tympein saamanne joululahja?

Joo kyllä, näin joulun lähestyessä palaa mieleen joulu -72. Liikunnallinen lahjakkuus en ole koskaan ollut, mutta luistelemisesta pidin kovasti. Se olisi ollut vielä mukavampaa mikäli olisi saanut vetää jalkaansa jotkin muut kuin velipoikain vanhat vetelävarsiset hokkarit jotka olivat lähinnä uhka nilkkojen hyvinvoinnille. Pelastus tilanteeseen oli olemassa markkinoille juuri saapuneitten punamustien NHL-luistimien muodossa. Hintaa niillä muistaakseni oli 129 markkaa. Muutamalla luokkakaverilla niitä jo oli ja sain sellaisia oikein kokeilla. Käsittämättömän tukevavartiset ja luistelu niillä oli yhtä juhlaa. Taisinpa kotona joululahjatoiveita kyseltäessä mennä jopa niin pitkälle, että muita lahjoja en edes tarvitsisi jos ne vain kuusen alta löytyisivät. Juuta tai jaata ei tuon haaveen ympäriltä ilmoille lasauteltu joten pieni toiveikkuus virisi.
H-hetkellä jouluaattona pakettien seassa ei näkynyt sellaista neliskanttista laatikkoa jollaisessa tiesin NHL-luistimia myytävän. Mutta oli isohko laatikko jonka yksi sivu oli viistetty ja vilkas mielikuvitus antoi olettaa, että josko siellä olisi jotkin vielä paremmat luistimet, koska nimeni sen päällä oli. Ensikosketus pakettiin enteili huonoa. Se oli liian kevyt. Varsin innottomana revin paperit pois, ja kuulin korvissani Niilo Tarvajärven äänen:
-Jaa, kuulkaa, joo ja arvaatteko mitä sieltä tulee?
No, ei tullut hamsteria eikä minkään valtakunnan luistimia, vaan lukulamppu, höystettynä vielä toiveikkailla äänenpainoilla varustetuilla kommenteilla, kuinka nyt varmasti keskikoulun ensiluokkalaiselle alkaa koulukirjain lukeminen maittamaan näin hyvässä valaistuksessa. Silloin otti vähän pattiin...

Ai niin, sain minä ne NHL-luistimetkin sitten keväällä -73. Kun tulivat alennusmyyntiin jäitten jo ollessa sille talvelle mennyttä. Sano.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/